vrijdag 31 december 2010

Waarom een aanvullende inzittenden verzekering belangrijk is

Een aanvullende inzittenden verzekering is een extra verzekering waarbij inzittenden, anders dan de bestuurder, verzekerd zijn voor ongevallen. Waarom is deze extra autoverzekering zo belangrijk?


Verzekering inzittenden bij ongeval

Wanneer u in een ongeluk terecht komt bent u als bestuurder sowieso verzekerd vanwege de WA-verzekering van de partij die schuld heeft. Inzittenden kunnen de schade verhalen op uw WA-verzekering of op die van de andere partij, wanneer deze schuldig is. Het probleem ontstaat wanneer geen schuldige aan te wijzen is. Schade aan passagiers wordt dan niet vergoed; de inzittenden zijn niet verzekerd. Daar komt de inzittenden verzekering van pas.

Soorten inzittenden verzekeringen

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen, namelijk de 'Ongevallen inzittendenverzekering' waarbij een vast bedrag per inzittende wordt uitgekeerd bij invaliditeit of overlijden. De 'Schadeverzekering inzittenden' keert de daadwerkelijk gemaakte schade uit.

Extra's bij een inzittendenverzekering

Sommige verzekeraars keren ook de schade aan waardevolle spullen uit die beschadigen tijdens een ongeval. Daarnaast bieden sommige verzekeringen dekking aan gezinsleden die bij iemand anders inzittend zijn. Laat bij het kiezen van uw autoverzekering en inzittenden verzekering goed op deze extra's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.