maandag 10 januari 2011

Afsluiten Autoverzekering: Waar let je op?

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het slim om op een aantal zaken te letten. Zo voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je een bij jouw situatie passende autoverzekering afsluit. Met een paar eenvoudige tips kun je een voordelige en volledige autoverzekering afsluiten.

Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Let bij het afsluiten van een autoverzekering onder andere op de volgende punten.
  • Wat is het maximale schadebedrag wat uitgekeerd wordt? Probeer bij het afsluiten van een autoverzekering hier niet op te besparen omdat de kosten van bijvoorbeeld blijvende invaliditeit als snel in de miljoenen loopt. Kies dus een autoverzekering die een royaal bedrag vergoedt.
  • Ga na hoe de verdeling is van de vergoeding van de autoverzekering. Wat zijn de maximum bedragen voor schade aan personen, de auto, maar ook spullen die in de auto liggen.
  • Hoe hoog is het eigen risico van de autoverzekering? Ofwel, welk bedrag betaal je per schadegeval zelf? En geldt dit eigen risico een keer per jaar of bij elk schadegeval apart.
  • Welk soort autoverzekering past het beste bij jou? Een WA, Beperkt Casco of een Volledig Casco verzekering. Kijk daarbij naar de leeftijd en de waarde van de auto, de intensiteit van het gebruik en de omgeving waarin je je vaak begeeft.
  • Hoe zit het met de dekking van de verschillende autoverzekeringsvormen? Denk hierbij aan schade door brand en diefstal, maar ook ruitbreuk, parkeerschade en weersomstandigheden.
 

Autoverzekering afsluiten

Wanneer je de autoverzekeringen die jouw aanspreken op de bovenstaande punten hebt vergeleken kun je de autoverzekering gaan afsluiten. Succes met het vinden van de autoverzekering die het beste bij jou past!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.